Wat is paardencoaching?

Wat is paardencoaching?

Jij…..het paard….samen in één ruimte

Om uit te leggen wat paardencoaching inhoudt is het goed om te weten dat paarden kuddedieren zijn. Ze zijn er van nature op ingesteld steeds contact te maken met kuddegenoten en daarbij te voelen of alles goed gaat met de anderen.

Tijdens een sessie paardencoaching sta je met het paard in één ruimte en zal het paard dit principe ook op jou toepassen. Vaak blijkt uit een eerste contact al heel veel. Het paard scant je als het ware en voelt waar veel spanning of energie zit. Uit de reacties van het paard valt voor mij veel informatie te halen. Deze informatie zal ik vertalen en vragen of er herkenning is en hierdoor vindt er steeds interactie plaats.

Daarnaast kan het paard veel spanning wegnemen door middel van gapen en soms zelfs rollen. Na een sessie voel je je ook lichter en opgeluchter.

Momenteel wordt er uit onderzoeken steeds meer duidelijk over deze manier van coaching en wat een positief effect het heeft op de innerlijke groei en persoonlijke ontwikkeling van mensen. Het is een prachtige manier om met jezelf aan de slag te gaan en een kijkje in de spiegel te nemen.

Daphne

Mijn sessie bij Claudia was een bijzondere ervaring. Zowel op het moment zelf als de periode daarna.
Ik stond met het paard in één ruimte en Claudia observeerde wat er gebeurde en vertelde mij wat het paard daarmee wilde vertellen.
Ik was op dat moment zwanger, zat met een burn-out thuis en moest keuzes maken wat betreft mijn werk. Uit de sessie bleek dat ik meer los moet laten, niet alles onder controle willen hebben maar vertrouwen te hebben in de toekomt.

Ik heb van tevoren niet verteld wat er in mijn leven speelde maar door het gedrag en de handelingen die het paard deed, kwamen deze aspecten naar boven. Ik vond dat heel bijzonder.
Mede door deze sessie heb er in de periode daarna keuzes kunnen maken. In mijn werk loopt het nu af maar dat voelt goed. Mijn focus ligt nu bij mijn gezin. Op een bepaalde manier heb ik meer rust kunnen vinden met vertrouwen in de toekomst.

Sanne

Dank je Claudia voor de sessie paardencoaching ik vond het in het begin best spannend omdat ik paarden best eng vind, maar jouw paard is echt een lieverd. Jullie hebben me goed geholpen een aantal zaken op een rijtje te zetten en achter me te laten. Op een manier waar ik me heel prettig bij voel. Het was een bijzondere ervaring!