Voor kinderen

Paardencoaching voor kinderen (12 t/m 18 jaar)

Al jong kunnen kinderen vastlopen door bijvoorbeeld; pesten op school, een scheiding van ouders, problemen met zelfvertrouwen of een verlies. Kinderen raken hierdoor uit balans en zitten niet lekker in hun vel. Als ouder merk je dit gelijk, maar hoe help je je kind weer vooruit?

De ervaring leert dat het voor kinderen onveilig kan voelen om dit door middel van gesprekken te doen. Voor hen is het moeilijk om gevoelens onder woorden te brengen en vaak weten ze het zelf ook niet.

Met paardencoaching werken we “spelenderwijs” met kinderen. Meestal met het kind individueel, maar soms ook met oefeningen waarbij kind en ouder samen aan de slag mogen. Ieder op zijn eigen manier en vooropgesteld dat het veilig en vertrouwd voelt.

Door het inzetten van paarden is deze manier van coaching ook heel geschikt kinderen met autisme, ADHD en ADD.

Door paardencoaching gaan kinderen weer open, spanning en klachten verdwijnen.

Ze voelen zich weer sterker, zelfverzekerder en bovenal onbezorgd.

Lotus 6 jaar

ik vond het leuk en ik vond het paard heel lief omdat hij zo lief tegen mij deed. Ik vond het fijn.

Moeder van Lotus:
Het ontroerde mij om te zien hoe Lotus vanuit verlegenheid transformeerde naar een dapper meisje dat met haar net 6 jaar het paard leidde en de zachte aanrakingen helemaal toeliet. De uitleg van Claudia klopte met waar Lotus last van heeft: veel buikpijn/spanning en een flink hoofddenkertje. Al met al een hele bijzondere ervaring waar ik op termijn zeker nog een sessie van wil hebben.

Joyce 12 jaar

Moeder van Joyce:
Joyce was onderweg naar huis heel moe en na een dag of twee verdwenen haar buikklachten en hoofdpijnen en ze zijn nog steeds weg.
Joyce praat vol lof over jou en over je paard.
Ze is heel enthousiast en hoopt dat ze nog een keer mag komen.

Actie foto paardencoaching voor kinderen linksActie foto paardencoaching voor kinderen rechts